THE FIRST MEETING WITH THE STUDENTS IN THE PREPARATORY YEAR WILL TAKE PLACE ON MONDAY, 2ND OF OCTOBER, 1 PM, ROOM 23. Details

În perioada 26-27 ianuarie 2017, Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească a trecut printr-un proces de audit în vederea obținerii statutului de membru plin în organizația EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services). Acest proces a fost finalizat cu succes, obținându-se doar calificativele „foarte bine” și „excelent”. Calitatea de membru plin al EAQUALS garantează calitatea excelentă a procesului de predare a RLS la departamentul nostru.

Orarul examenelor restante pentru anul universitar 2016-2017.

Programarea examenelor din sesiunea iunie 2017 – An pregătitor și Erasmus

În perioada 20-21 octombrie 2017 va avea loc conferința internațională cu tema Discurs polifonic în Româna ca limbă străină (RLS). Data înscrierii a fost prelungită până în 1 iulie 2017. Pentru detalii , consultați aceste documente.

Orar anul pregătitor, aprilie-mai

Programul examenelor A1, A2 și B1 din luna martie, 2017

În perioada 26-27 ianuarie 2017, Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească este auditat de către membrii organizației EAQUALS în vederea obținerii statutului de membru.

Temporary schedule:  Preparatory year     Erasmus

First meeting preparatory year

Restanțe anul pregătitor

Rezultatele examenului de B2 vor fi anunțate…

Datele examenelor din Anul pregătitor pot fi consultate aici.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), prin Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească al Facultății de Litere, alături de Institutul Cultural Român din București (ICR), a început, în anul 2013, procedurile de auditare a calității examenelor de limba română ca limbă străină, cu scopul de a obține statutul de membru plin al Asociației Testatorilor de Limbi din Europa (ALTE). Auditul a fost realizat de către un expert desemnat de către ALTE, iar rezultatul pozitiv al acestui proces a fost confirmat de către Comitetul Permanent al Asociației. UBB și ICR se află, astfel, în fazele finale de derulare a acestui proces. Odată procedurile legale și administrative încheiate, cele două instituții vor avea onoarea de a reprezenta limba română în cea mai prestigioasă organizație de profil la nivel european și poate chiar mondial. UBB și ICR își manifestă speranța că toate etapele de aderare la ALTE vor fi definitivate cu succes în săptămânile care urmează.

Contribuția tuturor celor care au participat la realizarea acestui proiect este apreciată și estimată ca extrem de prețioasă pentru realizarea tuturor etapelor parcurse până acum în procesul de auditare și pentru crearea întregului ansamblu de proceduri care face ca testele de limba română ca limbă străină cuprinse în bateria supusă procesului de auditare să aibă calitatea, validitatea și fiabilitatea esențiale pentru toate testele propuse de către instituții de evaluare membre ALTE.

Creare teste și sistem de proceduri de evaluare și administrare a testelor:

Lect. dr. Dina Vîlcu, Asist. drd. Lavinia Vasiu, Asist. dr. Ioana Sonea, Conf. dr. Elena Platon, Asist. drd. Antonela Arieșan

Experți:

Conf. univ. dr. Elena Platon, Conf. univ. dr. Victoria Moldovan, Lect. univ. Paula Oșian, Lect. univ. dr. Adriana Todea, Dr. Ana Borca, Cercetător științific Carmen Mîrzea Vasile, Prof. Ilinca Busurcă, Prof. José Damián González-Barros, Lect. dr. Lucia Uricaru, Dr. Mirona Magearu

Analiză statistică:

Lect. univ. dr. Liana Stanca

Colaboratori:

Lect. univ. Paula Oșian, Lect. univ. Ileana Mureșanu, Dr. Anamaria Radu, Drd. Ștefania Tărău, Asist. dr. Diana Burlacu, Drd. Luminița Fodor, Lect. dr. Dumitru Cornel Vîlcu, Daniel Arieșan-Simion

 

 

ANUL PREGĂTITOR

SESIUNEA DE EXAMENE: 14.03.2016 – 20.03.2016 

 

Anul pregătitor/The preparatory year:

Prima întâlnire cu studenții din anul pregătitor va avea loc luni, 28 septembrie, ora 12.00, cabinetul 23 (Facultatea de Litere, parter).

The first meeting with the students in the preparatory year is scheduled for Monday, 28th of September, room 23 (Faculty of Letters, ground floor).

Erasmus:

Prima întâlnire cu studenții din programul Erasmus va avea loc joi, 01 octombrie, ora 14.00, cabinetul 23 (Facultatea de Litere, parter).

The first meeting with the students in the Erasmus programme is scheduled for Thursday, 1st of October, room 23 (Faculty of Letters, ground floor).

Organizare atestat de limba română ca limbă străină

Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească, de la Facultatea de Litere, UBB, organizează examen pentru obținerea atestatului de limba română ca limbă străină la Facultatea de Litere, în:

  • 10 septembrie, de la ora 12:00, la cabinetul 23.

  • 18 septembrie, de la ora 12:00, la cabinetul 23.

 

EXAMENELE RESTANTE ALE STUDENŢILOR DE LA DEPARTAMENTUL DE LIMBĂ, CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ROMÂNEASCĂ SE VOR DESFĂŞURA DUPĂ CUM URMEAZĂ:

LIMBA ROMÂNĂ, NIVEL B1 – 01.09.2015, ORA 10.00, CABINET 23

LIMBA ROMÂNĂ, NIVEL B2 – 02.09.2015, ORA 10.00, CABINET 23

LIMBAJ SPECIALIZAT (MEDICAL, TEHNIC ŞI ECONOMIC, SOCIO-UMAN) – 03. 09.2015, ORA 10.00, CABINET 23

IDENTITATE CULTURALĂ ROMÂNEASCĂ – 04.09.2015, ORA 10.00, CABINET 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizare atestat de limba română ca limbă străină

Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească, de la Facultatea de Litere, UBB, organizează examen pentru obținerea atestatului de limba română ca limbă străină la Facultatea de Litere, în data de 3 iulie, de la ora 9:00, la cabinetul 23.

 

 

 

Persoanele din afara Universității Babeș-Bolyai, interesate de învățarea limbii române, se pot înscrie la cursuri de limba română la următoarele tarife:

  • 400 de lei pentru un modul de 56 de ore pe semestru (4 ore pe săptâmână timp de 14 săptămâni);
  • 2400 de lei pentru un modul de 560 de ore pe an (20 de ore pe săptămână timp de 28 de săptămâni)

 

 

Conferința aniversară 40 de ani de limba română ca limbă străină la UBB. 1974-2014 

AFIS_Conferinta

Program